Gott Nytt År allesammans!




Sköna lata söndag!

Så skönt att det är söndag! Sova hela natten, få vakna av mig själv, gå upp och fixa en kopp kaffe för att sen krypa ner i den varma sängen igen med surfplattan i högsta hugg. :-) Det var en lång dag igår. Det var ju dags för mitt trettioårskalas!
 
Efter knappa tre timmars sömn gick jag upp för att jobba igår, hem, sova någon timme till sen var det full fart! Eftersom jag lever efter devisen "den late får inte brått förräns kvällen", hade jag i vanlig ordning inte riktigt städat klart och inte hunnit med att göra limepajen. Ovanpå det var mamma (Kentha, brorsan, svägerskan och lilla Elwira) lite tidiga. Så när de plingade på kom jag ur duschen. Stressad? Nejdåååååååå.... haha
 
Men tack vare mamma fick vid ruljans på det och allt var klart tills gästerna kom. Det var lite släkt och så mina äldsta vänner Nina (känt varandra sen första klass) och Camilla (sen sjunde klass). Jag fick bara bra saker jag behövde! Mamma hade tipsat släkten, hehe. Så en fin orkidé från min rumskompis Ida! Å en väldigt fin ring av Camilla och vinglas av Nina. :-)
 
Min limepaj gjorde succé tror jag, himla kul att den blev så lyckad! Kvällen avslutades med lite smörgåstårta och cider i sängen. ;-) Här följer lite bilder på några av presenterna! Var så uppe i allt igår att jag glömde ta bilder under själva kalaset. :-P
 
 
 
 
 

30 år idag! Jesus christ!

Kan knappt fatta det själv.... Fast jag kan tydligen passera som 5-6 år yngre så får väl va glad för det. ;-) (bäst var häromdan när jag skulle köpa treo och hon i kassan frågade "är du 18?", det gjorde hela min dag!)
Idag har jag varit med mamma och valt ut present. Valet föll på denna silverring, tyckte den passade min stil ganska bra också. :-) Denna ring blev det!
 
 
 

Imorrn!

Det sägs att jag fyller 30 imorrn! Var tusan har åren försvunnit? Om jag blickar tillbaka tio år så började jag då förbereda min flytt till Lettland. Tio år sen? Känns lite overkligt ärligt talat. Visst att det inte var igår men ändå... Nåja känner väl ingen direkt ångest över att fylla 30. Antar att livet rullar på oavsett. Sedan att det kanske inte riktigt blev som man tänkte sig. Å andra sidan "om om inte fanns?". Går inte att gå runt och gräma sig över småsaker. Även om jag får erkänna att jag är en ältare av stora mått. Försöker dock begränsa det till mitt eget huvud. ;-)
 
Bjuder på en bild som är nästan 10 år gammal. Från min första vecka på Ädelfors. (seriöst att det snart är tio år sen jag började där!)
 
 
Så ung, naiv och oförstörd... Haha

Juldagen

Igår var ju Ellie och jag ute en sväng. Vid hade rätt trevligt även om maten kanske inte var suverän direkt. Alltid kul att få egot boostat lite om inte annat. :-P Idag har jag mest slöat. Ska väl massa mig iväg till affären nu. Blev helt plötsligt väldigt sugen på ris a la malta. Haha. Bjuder på två bilder på mig själv från igår!
 
 

God fortsättning!

 
 
Julaftonen avlöpte väl. Inga större överraskningar, fika, mat, paket, Kalle, somna på soffan under Kalle (jag hade faktiskt gått upp halv fyra på morgonen och bara sovit 3½ timmar innan dess :P), titta lite film. Som sagt, no surprises. Men är inte det hela essensen av den svenska julen? Inga överraskningar. För att generalisera så ogillar vi svenskar det på just julafton. Det ska vara som det alltid ha varit. Därav blir det rabalder när disney klipper i Kalle Ankas jul... (ska inte gå in på den diskussionen nu *skratt*)
 
Nu ska jag duscha och fixa till mig och sen till mamma igen, det blir först kalkon med mamma, Kentha och mormor och sen släktfika med mammas sida. Ikväll blir det utgång med Ellie! Först trerättersmiddag på Harrys och sen lite party. :P 
 
//Elza
 

God Jul!!! :-)


Julklapp!

Fick min julklapp/födelsedagspresent från pappa i förrgår. Jag är ganska nöjd... Haha. Kan knappt släppa taget! Elzas nya bebis. ;-) Hen heter Nexus men kallas för Nexi. Hittills har Nexi uppfört sig exemplariskt! :-)
 
 
Igår tog jag en tur på stan för att införskaffa de sista julklapparna. Fan folk var som galna! Lång kö utanför systembolaget! Kraschlandade i soffan igår kväll där jag somnade och vaknade vid ett inatt. Blev tolv timmars sömn inatt, välbehövligt efter två nätter med bara tre timmar sömn... :-) Igår fick jag även julklapp från jobbet och från en nöjd prenumerant! (hoppas på fler nöjda prenumeranter imorrn bitti...haha) 
 
 
 
Nu är det nog dags att sätta lite fart, har en hel del att fixa med idag. God Jul på er!
 
 
 
 

Elzas start på dagen!

Intressant start på dan idag. Det var dags för min "halvårsförsovning"! Jag vaknade först som jag skulle, satte mig på sängkanten för att börja klä på mig men tänkte "jag ska bara vila 5 min till...".Detta låter inte som en god idé men jag brukar faktiskt bara vila i några minuter. Så jag satte alarmet på fem minuter till. Tyvärr denna morgon (natt) var jag tröttare än vanligt så detta var en riktigt dålig idé. Haha.
 
För jag vaknar en timme senare med mobilen i ett krampaktigt tag, halvt liggande, halvt sittande på sängen. Oops? Jag inser att jag försovit mig, panikringer tryckeriet (som hunnit ringa mig fyra gånger) och säger att "jag är på väg, råkade visst försova mig". Jag var nog mer panikslagen och uppstressad än dem för fick till svar "jo vi antog att du försovit dig, du brukar alltid komma iväg i tid" i ett ovanligt lugnt tonläge. 
 
Efter en stressad påklädning som bara kan liknas vid nåt i en tecknad film, hattar omkring fortfarande sömnsnurrig, tar jag mig iväg.Kutade på utav tusan och blev nästan klar i tid. Nu var jag ju bara en timme sen, det var värre när jag vaknade halv sju, 3,5 h försent...det var inte ett dugg kul kan jag lova! 
 
Det som är bra när jag försover mig är att det brukar dröja väldigt länge innan det händer igen. Knappt jag vågar somna kvällen efter. Haha. Nåja, slutet gott allting gott! Eller som farmor brukade säga "Elände är ingen fröjd men ändå händer". Det är som det är.
 
Pappa var på förstasidan till Linköpings Tidning idag! Det får bli dagen bloggbild. :-P
 

Trött!

Efter några timmars rännande på stan är jag nu helt slut. Skulle kolla efter en ny klänning (nej mamma jag behöver inga fler klänningar men det är kul med nåt nytt till jul/nyår... vilket i och för sig resulterade i tre olika klänningar förra året varav en aldrig blev använd... haha) men det var ju mission impossible så att säga. Jag hade en bild i huvudet vilken sorts klänning jag ville ha men hittade ingen som höll måttet. Så jag fick tänka om. Men nu har jag hittat en snygg ensemble och nytt att ha på juldan! Väldigt Elza-stil på det med. Mer säger jag inte :-P 
 
Förra årets juldagsklänning!
 

Flitigt spelad låt på spotify!

Här kommer en låt som spelas flitigt på spotify hos mig just nu. Skulle kunna leta upp nåt mer pretentiöst och kreddigt, men orkar inte. Taylor Swift är en av mina "guilty pleasures". Tillsammans med t.ex Linda Bengtzing, Savage Garden och Darren Hayes. Antar väl att de som känner mig nog inte blir överdrivet överraskade ändå. Så alla ni smakpoliser kan ta en kopp kaffe eller nåt nu. :-P
 
 
 

Tisdag

 
 
Så här började min morgon idag! (minus att jag gått upp några timmar tidigare för att jobba och ganska snart efter frukosten somnade om igen) Jag hade väl tänkt att hinna ner en liten sväng på stan... men vet i tusan nu. Tiden drar iväg som jag vet inte vad, och jag känner mig väl inte så pigg. Vi får se!
 
Skrev detta på Facebook men jag får säga att min kondis börjar förbättras efter att jag under en veckas tid varit tvungen att ränna till och från bussar och tåg! Sedan kära östgötatrafiken (jag tycker faktiskt de oftast gör så gott de kan, så inget ont menat) ändrade tidtabeller häromveckan så passar de inte alltid in så väldigt bra. (tack så jäkla mycket för det pappa! haha) På morgonen t.ex är det antingen att kuta järnet till tåget eller vänta sisådär 28 minuter. Valet är väldigt enkelt för mig i alla fall, jag springer som om det inte finns någon morgondag! Haha. Första morgonen flåsade jag fram till Linghem efter den springturen, numera flåsar jag bara halvvägs till Linghem. ;-)
 
I fredags förra veckan stod jag och väntade på en buss som aldrig kom, men som tur var skjutsade D ner mig till Stationen. När jag klev ur bilen var det knappt 2 minuter kvar tills tåget skulle gå. Jag hann på tåget med sådär 30 sekunders marginal. Starkt jobbat! Liten tidsmarginal när jag ska med bussar och tåg är nog en av få ting som stressar upp mig, då jag gillar att vara ute i god tid. 
 
Nej nu blir det nog duschen! Avslutar med en bild på Majgull som nu julpyntat sig själv lite. :-)
 
//Elza
 
 
 
 
 
 

Dagens Elza!


En vecka kvar till jul!

 
Så var det bara en vecka kvar till julafton och jag kan ju bara undra var året tagit vägen. Tyckte nyss det var sommar (nåja månadsmässigt i varje fall, vädermässigt tveksamt... haha) och semester! Jul innebär för min del att det snart är min födelsedag! 28 december för att vara korrekt. (om någon missat det se det som en påminnelse... :-P) Jag gillar att fylla år! :) Nyår gillar jag också! Införskaffade ju en rysk rosa champagne i Riga, speciellt till nyår. Och rysk ingefärsvodka! Ska det va så ska det vara rejält!
 
Just nu borde jag stå i duschen för att sedan ta en promenad ut till Hageby och handla. Jag borde även de närmaste tre timmarna framåt hinna plocka i ordning den rena tvätten (tvätt-tid imorrn igen...oops?), fixa disken ute i köket och säkert nåt mera. Haha. Men vad gör jag? Jo jag sitter här och bloggar. Prioriteringar är inte riktigt min grej om ni undrar.
 
Ska försöka ta mig tid (jag är ju sååååååååå uppptagen... haha) och skriva ett sammanfattande inlägg om året som gått och med lite bilder. Just nu borde jag nog verkligen hoppa in i duschen. :-) För att inte spä vatten på bihangets kvarn om att jag inte gör så mycket om dagarna. (att jag går upp vid tre varje natt för att jobba kvalificerar visst inte in under sysselsättning... :P)
 
Chau!
//Elza
 
 
Måste bara lägga in den här bilden jag såg på Facebook... så bra!
 
 

Godnatt! :)


Kryssningsdags...

 
RIGA!
 
 
Nu ska jag äntligen ta mig tid att skriva ett ordentligt inlägg här på bloggen. Var några månader sen sist. Nu i helgen bar det av på kryssning till mitt älskade Riga och Lettland! Jag har alltid ansett att en kryssning till Riga där man har ca 6 timmar på sig iland alldeles för lite för att hinna se något. I efterhand kan jag bara konstatera att jag hade rätt... hann visa kanske hälften av vad jag ville. 
 
Vi klev av båten i Riga så fort den lagt till i hamnen. Sedan knallade vi in mot Riga genom en snöig och frostig park. Det kändes verkligen som "hej mitt vinterland!". Första anhalten var Gamla Stan där jag visade runt lite, det gick hyfsat även om jag tabbade mig när jag skulle visa husen "Tre bröder", jag tog fel tvärgata vid Domtorget och gör man det hamnar man som oss lhelt fel. Det redde dock upp sig!
 
Det var flera julmarknader i Vecriga (gamla stan, Riga, eller direktöversatt "Gamlariga), mycket hantverk, pepparkakor, glögg och mycket folk. Efter gamla stan knallade vi ner mot maknaden och saluhallarna. Där säljs ju verkligen allt mellan himmel och jord, bokstavligen talat! Efter marknaden var det dags för lite shopping på RIMI (te, godis, bröd, kakor, alkohol, kryddor m.m.) för att sedan ta en snabbsväng inne på Drogas (hårfärg, smink, hudkräm m.m.). 
 
Efter det var det bara att haffa en taxi och ta sig ner till hamnen igen.När vi satte oss i taxin var klockan fem, båten gick tillbaka halv sex... En kvart innan avgång var vi tillbaka på båten igen. Puh! (jag brukar inte va nervös av mig men jag får erkänna att när vi satt i taxin och vi fastnade i nån bilkö för någon minut började jag kallsvettas så smått) Hemresan var väl som såna är mest. Vi var lite trötta så det blev väl inte väldigt livat.
 
Lite blandade bilder från dagen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Måste bara berätta om bilden ovan. Dessa "djur" är handsydda av återvunnet material från bussar. Köpte själv en i somras och det ångrar jag inte. Alla ser olika ut, så det är verkligen en unik souvenir!
 
Det var allt för denna gången tror jag. Återkommer snart igen! :-)
 
//Elza
 

RSS 2.0