Haunted - Taylor Swift


Deadlocked!

Deadlocked: A Sookie Stackhouse Novel


Yes! Surfade in på Charlaine Harris hemsida och hittade till min stora lycka kapitel 2 i nästa Sookie Stackhouse- bok som kommer ut i maj. Det börjar närma sig slutet och det blir allt mer spännande! Förra boken var väl i och för sig sådär, det börjar bli lite väl invecklat på vissa områden. Men ändå spännande! Vad jag fick ut av kapitel 2 så verkar boken lovande! ;) Nej nu måste jag nog hoppa in i duschen tror jag. Segt idag. :S


//Elza


Morrn morrn!

Eller nu är det väl mer förmiddag och jag har faktiskt varit vaken sen 8 imorse så. :P Men det är extremt segt här idag. Ont i benen och fötterna, trött som jag vet inte vad. Nåja antar att det är priset jag får betala för min tur på stan med Anna igår. Men det var det värt! Alltid trevligt att träffa Anna! :-) Nej nu måste jag nog lägga mig och vila en stund... haha. Eller tja gå och köpa snus först kanske.

Ciao!



En något piggare Elza... haha ;)

Lycanthrope...

"...You can just stop talking, I get it (I hear your silence loud and clear)
I know it's barely a thought but it'll see us through
I'm only setting you free so just let it happen (Let it happen, no need to fear)..."


Lycanthrope - +44


Hmmm...


Recept!

Måste bara vidarebefodra ett recept på en fläskfilégryta som var bland det godaste jag ätit på länge! Fick receptet från Tess blogg. Himlans gott och jag rekommenderar detta recept starkt! :-)

En enkel och himmelsk gryta (4 personer)

Ingredienser:

600 g fläskfilé
2 pkt bacon
1 rödlök
1 liten crème fraiche 34%
3-4 dl vispgrädde
½ köttbuljongtärning
2-3 msk soya
2 tsk tomatpuré
1½ tsk sambal oelek
Lite salt
Mald svartpeppar
Matlagningsmjöl
Vatten


Gör så här: Strimla fläskfilén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken i små bitar. Fräs sedan fläskfilén i smör och lägg sedan undan fläskfilén på en tallrik för att sedan fräsa baconet. Ta ur baconet och låt rödlöken fräsa i baconfettet. Lägg allt sedan i en gryta och häll lite mjöl över, rör om och häll sedan på de övriga ingredienserna. Låt allt sedan småputtra i 20 -25 minuter. Servera med ris eller varför inte potatis (Tess är ju potatisälskare number one). En enkel och himmelsk gryta (4 personer)


Trevlig kväll igår!

Igår kväll var Ellie och jag ute och åt lite mat på Riva. Förutom den hemskt dåliga och slöa servicen (och Ellie som aldrig fick sin efterrätt!) så var det en trevlig kväll! Alltid skönt att komma ut en sväng när man suttit hemma och glott i en vecka. (är sjukskriven så) Nåja inga bilder från igår mer än på mig själv... haha. Så ni får två bilder på mig istället, en ansiktisbild och en klänningsbild! :)






I eftermiddag ska jag fika med en gammal kompis, Anna. Vi har nog inte setts sen i somras så det ska bli himla kul! :-)


//Elza

Så bra låt!

Tack Ellie för tipset! :-)




Och godnatt får jag väl säga! Dags att sova tror jag.


//Elza


Ego-bild! :-)


Nummer 3 - Rezekne/Latgale

Det blir väldigt mycket Lettland till att börja med. Men det är ju Baltikums hjärta! :-) Rezekne, mitt kära Rezekne! Det var här jag spenderade ett halvår som EVS- volontär för 9 år sedan (oj, vad tiden gått fort sen dess, eller kanske inte?) och även om staden i sig väl inte är någon sevärdhet för turister så är det ändå värt ett besök tycker jag. Jag inser själv att andra kanske inte riktigt ser vad jag ser när jag kommer dit... Rezekne är Lettlands femte största stad och ligger i östra Lettland, i regionen Latgale. 24 mil öster om Riga. Folkmängden ligger på ca 35 000. Men för mig ligger det ett nostalgiskt skimmer över denna stad där jag bott och upplevt en massa under 6 månader.

Det jag gillar mest med den här delen av Lettland är folket och naturen! Sevärdheterna är kanske få men folk är väldigt gästvänliga och trevliga! Jag låter nog bilderna tala för sig själv i detta fallet!

Här är några (få, har inte så många) bilder från själva Rezekne:

     


Här har vi mer lantliga bilder...

           


Och här lite diversebilder!

     

Frustrerande!

Jag ska återkomma till topp 5 snart, har inte haft riktigt ork till att slutföra den. Måste bara ta ut mina frustrationer lite, min jävla mobil kan ju ta och dra dit pepparn växer just nu! Först upptäcker jag att jag inte kan ringa på mobilen, däremot ta emot samtal och sen inser jag att ALLA mina sms från det senaste året är puts väck borta! Minst 6 000 sparade sms bara borta sådär. :( Blir ju lite ledsen i ögat. Nog för att det var dags att rensa men jag vill ju själv välja vilka sms jag vill spara! Inte att min dumma mobil slänger alla åt mig.

Nummer 2 - Jurmala!

Jurmala!

En halvtimme med tåg (jag gillar att åka tåg, för bekväma turister går det säkert bra att ta taxi, buss eller minibuss) bort från Riga ligger Jurmala! Semesterorten nummer ett! På sommaren är detta ställe helt klart värt att besöka. Om ni känner för långpromenad längs stranden ta tåget till Majori, flanera längs promenadstråket med affärer och en massa restauranger, leta er ner till stranden, ta "höger" (i brist på att jag inte vet vilket väderstreck det är), av med skorna, och följ vattnet, spana in i folk, doppa tårna, kanske stanna till på nån av alla uteserveringar för en kaffe, glass eller öl om ni känner för det, tills ni kommer bort till Bulduri. Där kan ni leta er upp från stranden, kolla på lite gamla fina hus, finns även en liten grönsaksmarknad därnånstans och upp över spåren och så ta tåget tillbaka till Riga. :-)

Okej, jag inser att det kanske kräver viss lokalkännedom nu när jag tänker efter. Men det finns säkert kartor. :P Jurmala är verkligen kråkslottens hemvist! Gillar ni som jag att titta på gamla hus är detta ett perfekt ställe! Gamla sekelskiftes hus, sovjetmodell, lite ruffigare småhus, nybyggda vräkiga villor, allt finns! En vecka om året äger dessutom "New Wave" rum i Dzintari i Jurmala, och en mängd kända och okända ryssar vallfärdar dit. Då finns det chans för rejäl rysk kändisspotting! Själv såg jag Dima Bilan i somras. ;-)

Så för att sammanfatta Jurmala; fina hus, vacker strand och folkmyller! (men hyfsat dyrt, tänk svenska priser och lite dyrare på sommaren)


Bilder!

                         


Så får vi se vad som dyker upp som resmål nr 3! Det dyker upp lite senare under dagen... spänningen stiger!

//Elza

Elzas 5 favoriter i Baltikum!

Ah va tusan. Nu ska jag väl ändå fixa till detta! *skratt* Jag lovade ju ett topp 5 resmål i Baltikum så. Fast jag vill egentligen inte rangordna detta så det får bli "Elzas 5 favoriter i Baltikum!" istället. Nu blir det svårt här... haha. Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Men okej.... let's do this! Eftersom det verkar som om mina inlägg blir tämligen långa så tar jag ett ställe i taget. Och lägger även in lite bilder till varje inlägg.

Jag startar med Riga! Håll utkik!


//Elza


Nummer 1 - Riga!



Riga!

En stad jag hela tiden återkommer till, det brukar va lite av min "bas" när jag i Lettland. Riga är dessutom så mycket mer än bara Gamla Stan. Om man bara tar en promenad en bit därifrån. Art noveau- området är helt klart värt att se! (googla för att hitta dit), ta ett besök inne i den stora rysk- ortodoxa kyrkan (men va beredd att gå sicksack mellan tiggarna därutanför). Sedan gillar jag att knalla runt kring Krisjana Barona iela (en väldigt lång gata), kanske ta in på en tvärgata, titta på folk, ta en titt i nån affär. Gå runt så ni hamnar på Valdemara iela förr eller senare (nåja är ni obekanta med Riga kan en karta vara bra att ha) sen mot Elizabetes iela. Ett tips om ni inte vill hamna i för "ruffiga områden", använd magkänslan och sunda förnuftet!

Själv brukar jag klara mig undan rätt bra som "ensam tjej" för folk tror sällan att jag är turist. Ett ställe jag inte rekommenderar för promenader är området bakom stationen och bortanför marknaden, kring Vetenskapsakademien ("Stalinbyggnaden" i Riga) min magkänsla fick lite dåliga vibbar av den gatan. Dock värt ett besök för en bit bort på Gogol iela hittade jag den nerbrända synagogan (som tyskarna brände ner under andra världskriget), en tankeställare. Sen att det bara över gatan låg en liten ruffig bar vid namn "Promille" gjorde väl inte  magkänslan bättre.... ;-) Om ni åker till Riga på sommaren kan jag även rekommendera er att ta en sväng till Jurmala med tåget! Men Jurmala är en egen post här så jag ska nog knipa igen nu.

Det finns mycket grönt och små parkområden inne i centrala Riga som är värda att ströva runt i, köpa en glass och bara sitta ner på en av de många bänkarna som finns. Jag kan fortsätta i all evighet om Riga ärligt talat. Jag får säga att ett av mina mest minnesvärda ögonblick i Riga var en tidig juni(?)morgon, runt 5 kanske, och se solen gå upp vid en av broarna som går över Daugava. Det var under min volontärtid och vi hade inte riktigt gått och lagt oss än... *skratt*

Sedan är ändå Gamla Stan (Vecrigas) en självklarhet! Här har Elza haft många strövtåg, håll utkik vid Palasta iela nr 9 (tror jag det är, kanske 10 det var), där hade Peter den Store en gång i tiden sitt palats, inga spår kvar numera dock. Finns många små godbitar om man bara håller ögonen på skaft! Och missa inte den gamla dansande tanten som brukar stå längs med Kalku iela, jag har sett henne där i alla årstider och väder sen 2003, såg henne i somras också! :P




Bilder!

               

Jag tror ändå detta får avsluta inlägget om Riga, vill ni veta mera, fråga bara! Jag är som sagt ingen faktabok så jag höftar lite nu även om jag försökt kolla upp gator och liknande.

Håll till godo!

//Elza

Lite musik ;P


Migrän

Det känns lite som att jag "can't catch a break" just nu. Igår drabbades jag av en mordisk migrän, som lättade något mitt på dan efter en migräntablett för att sedan bli lite värre igen, en promenad till affären gjorde den lite bättre igen men på kvällen var det väl sisådär igen... mäh! Idag... ja det var ju bra när jag klev upp men nu verkar den torna upp sig igen i skallen. Va fan! Blir väl en sväng till apoteket och införskaffa migränmedicin då. Kul kul. :/ Blir nog en sista sjukdag imorrn tror jag. Är inte i skick att jobba än. Så så är läget just nu!


Utmaning!


1. Sätt din musik på blanda.
2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga.
3. Använd sångtiteln som svar på frågan.
4. Fuska inte!


1. Hur mår du idag? You oughta know - Alanis Morisette (eller?)
2. Kommer du komma långt i livet? Ain't no mountain high enough - Diana Ross (låter bra!)
3. Hur ser dina vänner dig? Här kommer alla känslorna - Per Gessle
4. Kommer du gifta dig? Buick Makane (Big Dumb Sex) - Guns'N' roses (haha, ja lite udda?)
5. Vad är ditt livs themesong? Straight Up - Paula Abdul
6. Vad e ditt livshistoria? Jag får liksom ingen ordning - Lars Winnerbäck (japp, story of my life!)
7. Hur är skolan för dig? No, It isn't - +44
8. Hur kan du komma framåt i livet? Anything goes - Guns'N' roses (varför inte?)
9. Hur kommer imorgon vara? Here I go again - Whitesnake
10. Vad är det bästa med dina vänner? Shut Up! - Simple Plan (snarare "Elza, tyst nu!")
11. Vad finns i lager för nästa vecka? Just a girl - No Doubt
12. Vilken sång beskriver dig bäst? It would have been good - Marit Bergman
13. Hur är det med ditt liv? Waiting for a star to fall - Boy meets Girl
14. Vilken låt ska spelas på din begravning? Sk8er boi - Avril Lavigne (haha, ja det var ju humor)
15. Hur ser världen på dig? Don't Phunk With my heart - The Blackeyed Peas
16. Kommer du att ha ett lyckligt liv? Fading - H2O
17. Vad tycker dina vänner om dig? The story of us - Taylor Swift
18. Har du en djup och mörk hemlighet? You give love a bad name - Bon Jovi
19. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig? Du är nog den - Melissa Horn (så kanske det? haha)
20. Hur kan jag göra mig själv glad? Symphoni of Destruction - Megadeath (ja så destruktiv är jag inte... ;P)
21. Kommer jag nånsin ha barn? Numb - Linkin Park
22. Vilken låt beskriver den du är attraherad av? Känn ingen sorg för mig Göteborg - Håkan Hellström (hmm?)
23. Vad skulle du vilja säga till nästa generation? We're not gonna take it - Twisted Sisters
24. Vad är några tips till mig? Heaven's on fire - KISS
25. Hur kommer jag att bli igenkänd? A tout le monde - Megadeath
26. Vad är min danssång? Hole in the head - Sugababes


Update



Nåja måste ju sysselsätta mig medan magen lever sitt eget lilla liv. Den är ganska uppsvullen och jag ser väl ut att vara nånstans mellan 5-6:e månaden. Haha. Men det är jag ju inte får jag påpeka. *skratt* Fick i mig lite risgrynsgröt förut men jag skulle nog låtit bli, mår lite illa just nu. Usch, inte nu igen! Nåja, topp 5 då! Denna gång blir det "resmål" i Baltikum! Platser, städer eller liknande. Och det kanske inte är ställen man egentligen besöker som turist. Men varför vara som alla andra? Topp 5 följer i nästa inlägg!


//Elza

Sjuk

Ursäkta min frånvaro från bloggen de senaste dagarna. Har inte varit värst kry. Insjuknade ganska hastigt i vinterkräksjukan i onsdags kväll, vilket kom efter en eftermiddag då jag mest sov och mådde illa. Gör ju inte saken bättre att förkylningen biter sig kvar. Så just nu är jag täppt i näsan, öm i halsen, ont i magen, ont i huvudet, värk på lite konstiga ställen i kroppen och så feber på det. Därav vaknade jag nu och kunde inte somna om.

Så jag sitter här framför datorn med en kopp örtté och hoppas kunna somna om snart. Får ju säga att tidpunkten jag vaknade på är tämligen ironisk, brukar typ gå upp den här tiden när jag jobbar. Så typiskt mig att trots att jag är sjukskriven ändå vakna denna tiden! Gah! Men jag slipper ju gå ut och iväg å jobba åtminstone. ;-)

Godnatt eller God morgon, välj själva!


//Elza

Godnatt!

Jaha ja blev inte så mycket bloggande idag. Jag hade en trevlig eftermiddag hos Lina med en massa prat. Som Lina sade, en fördel att inte träffas så ofta är att man har mycket att prata om! Det kan jag hålla med om. Nu på kvällen har jag fixat lite mat, kollat serier och så. Börjar väl bli läggdags onekligen så det återstår bara att säga godnatt tror jag!

//Elza

Lite sen i starten idag kanske?




God morgon! ;-)


Fast ändå uppe ganska tidigt (efter att ha jobbat) ändå. :P Vet inte om jag har så mycket att tillföra just nu. På eftermiddagen ska jag hälsa på Lina, lilla Nattis (och Måns, kissen.. ;P). Det är väl planen för dagen så att säga. Är väl vad jag orkar också, förkylningen och tröttheten vill int riktigt släppa sitt grepp än. Men jag sitter och klurar på ett inlägg som nog dyker upp framåt kvällen till. Imorrn är det dags för Elzas topp 5 också! Vad det blir har inte ens jag någon aning om just nu. Haha. Vi får se!

//Elza


God morgon och godnatt!

Nu ska jag sova några timmar till. Det behöver jag verkligen.

På återseende!

//Elza

Elza!

Okej lite galen blick på denna bild.... Verkar onekligen ligga nåt väldigt intressant på golvet typ...  Haha ;) Men jag trivs verkligen med nya frisyren!





och ja...

..enligt SAOL finns det tydligen ett ord som heter däven. Haha. Där ser man, man lär sig nåt nytt varje dag! Jag trodde nästan helt seriöst att det var ett dialektalt ord, för jag tror aldrig jag har hört någon säga det utanför Östergötlands länsgränser. Enligt SAOL betyder däven antingen "lätt fuktig"eller "dåsig". Enligt ett synonymlexikon på nätet är några synonymer till däven; fuktig, unken, fadd, avslagen, olustig, trött, dåsig. När jag säger däven menar jag trött och avslagen. Om ni undrar. :P

Däppt i näsan.... :S

God morgon kamrater!

Ny dag, nya möjligheter eller vad är det man brukar säga? Nej nu ska jag faktiskt inte låta överdrivet positiv för det är jag inte. Men trots en genomtäppt näsa som gjorde att jag nu vaknade med en sandpappertorr hals, lite rethosta på det, huvudvärk, feber och däven (är däven ens ett ord, eller är det dialektalt? Måste googla... haha) så känner jag ändå en ganska positiv inställning till livet denna morgon. Fråga mig inte varför. Det är nån positiv känsla bara av att det kommer bli en bra dag trots allt. Ovanligt för Elza med såna här positiva inlägg innan första koppen med kaffe! :O Är nog feberyran som talar.... men men....

Ha en trevlig dag!


//Elza


Klippt håret!

Sagt och gjort, varför dra ut på det? Åkte ner på stan till halv fyra, gick in till frissan, fick tid till halv fem. Och voilá, Elza har ny frisyr! Här kommer några bilder i lite olika vinklar och vrår. Haha.








Nähä

En dusch och lite frisk luft kanske kan få bukt med min huvudvärk? Treon verkar ju göra sitt jobb till viss del iaf. :P Annars är väl sjukdomsläget varken värre eller sämre, lite mer täppt i näsan, halsen känns som om jag stått och gapat på en konsert en hel kväll. Men jag ska inte klaga, kunde ju vara värre.

Ciao!

//Elza


Brainstorm!

Ett av mina absoluta favoritband, Brainstorm från Lettland. Även om just denna låt är på ryska.
De sjunger nämligen både på lettiska, ryska och engelska. Helt underbar låt!

                  

Det får avsluta denna torsdagskväll. Godnatt!

//Elza


Sugen på en hårklippning!

Gah, jag känner för lite förändring! Denna frisyr är nåt i den stilen jag tänkt mig, har varit bra sugen på den ett bra tag men inte riktigt vågat. Men nästa gång så (om några veckor ungefär) så ryker håret! Hår växer ut, och mitt växer som ogräs för tillfället. Möjligtvis att jag vill ha det lite kortare ändå på ena sidan. Det där såg lite mesigt ut enligt mig. Inte blont dock, Elza gillar sitt svarta hår. :-)


Prettty little liars!

Nu har vintersäsongen för Pretty Little Liars dragit igång igen i USA. Och jag får säga att när de castade killarna i den serien så gjorde de en hel del bra val. Eller bara bra val? För att fortsätta i ytlighetens tecken ska jag räkna upp mina favoriter.

1. Ian Harding som Ezra Fitz!
(varför hade inte jag såna lärare på gymnasiet? haha)




2. Drew van Acker som Jason DiLaurentis
(man kan ju dö för mindre än de där ögonen och läpparna!)




3. Keegan Allen som Toby Cavanaugh
(Fulsnygg på ett behagligt vis)





4. Tyler Blackburn som Caleb, sist men inte minst!
(Han faller inte mig på läppen riktigt ärligt talat, men ser ju bra ut iaf)




Ja, det får väl avsluta dagens ytliga inlägg. Haha. I brist på annat vettigt att skriva så funkar ju alltid lite pretty faces att glo på. Speciellt när man själv känner sig smått vrak-aktig. Eller så kan det ju helt enkelt kategoriseras under "30 års kris" rätt och slätt. Strunt samma. Haha.


Go morron! ;)

Så har Elza till sist vaknat till liv! Skämt åsido är jag väl fortfarande inte på topp hälsomässigt. Åt lite frukost imorse efter jobbet, somnade, sov till kanske 11, tryckte på teven, kollade på nåt program, somnade om och har sen dess sovit fram till typ klockan 2. Har nu intagit en lunch bestående av rostat bröd och te. Kan ju inte påstå att jag har nån större matlust just nu. Ett i-landsproblem är även en finne som poppat upp nedanför kinden, va fan! Inte för att jag ska gå ut idag tror jag men ändå. Haha. Nej om jag skulle kolla lite Sons of Anarchy? Suger lite Jax- tarmen nu... ;-)



Med tanke på att jag själv ser ut som ett vrak idag (och fortfarande har nattlinne på mig) får ni istället en bild på PP, basisten i Barbados. Där är nåt att glo på, definitivt! Jag måste framstå som en riktigt ytlig person, haha, så därför kan jag tillägga att PP är en väldigt trevlig och pratsam snubbe också! Hans basspel är jag inte tillräckligt musikalisk för att kunna bedöma, i mina öron låter det okej men jag har hört ordet "klåpare" och "inte värst imponerad" nämnas av andra men jag låter det va osagt. Haha. Nu måste jag ha en snus innan huvudet mosar ihop totalt.



//Elza


Bra låt!

Nu börjar jag nog gränsa mot tjatig... haha.. Men jag är lite piggare nu i alla fall. :-P



Najsigt!



Okej nu blir jag lite fjortis igen... haha. Men detta ser ju inte helt fel ut! ;-)
Charlie Hunnam i Sons of Anarchy. (om ni inte visst det)


Labvakar!

Haha, smidigt av mig att skriva god kväll på lettiska istället! Trött dag idag med, gah när ska eländet ta slut? Har i och för sig inte tagit något febernedsättande på hela dagen, kan vara det. Men det är fixat nu! Dock höll det sluta med en snabb död för min redan halvdöda dator. Haha. Jag vet i fan vad jag pysslade med men helt plötsligt var glaset med treo i knät! Aja, bättre i knät än på datorn 10 cm bort. ;-)




Smått trött, men inget lite treo, kaffe och väldigt hög musik i mina fina lila lurar kan råda bot på. Men jag undrar vad tusan jag lyssnar på? Jag har svårt att bestämma mig för om jag gillar H2O eller inte. Har dock lyssnat på det hela eftermiddagen, det har sin charm. Men om ni har svagt hjärta ska ni låta bli att lyssna på dem tror jag. Haha. Fick ju tips om basisten i bandet, jag måste ju kolla runt lite, PP blir ju inte yngre direkt. På jakt efter en ny favoritbasist helt enkelt! Hitttills har jag dock hittat typ noll basister som tilltalar mig. Det är möjligtvis Adam Blake i H2O då... men nja.. han är ingen PP. ;-)



Hmmm... jag vet inte riktigt ärligt talat? Nu går ju jag bara på det totalt ytliga då jag villigt får erkänna att jag inte är tillräckligt musikalisk för att höra om han spelar bra eller inte. Haha. (tydligen är PP en klåpare, han må vara det men han ser ju jävligt bra ut i alla fall!) Ytligt sett ser det väl helt okej ut! *skratt*


//Elza


Elza, ung och fräsch? haha

Nu tillhör det väl inte ovanligheterna att folk tycker att jag ser betydligt yngre ut än vad jag är (29 år) men jag gillade kassörskans kommentar idag när jag skulle köpa snus. Hon tittar lite misstänksamt på mig
- Hur gammal är du?
- Äh, jag är faktiskt 29 (skrattar lite för mig själv)
- Jaha, du ser ju så ung och fräsch ut! (säger hon och klappar sig själv lite i ansiktet för att visa vad hon menar)
Hon verkade dock lita på att jag inte ljög om min ålder så jag slapp visa leg faktiskt.

Sen kollar Elza sig själv när hon går ut ur affären och förstår inte riktigt vad hon menar. Mörka ringar under ögonen, ögonen feberblanka och käklinjen full av gamla pms-finnar. Men jag får väl tacka för komplimangen ändå! *skratt* Det piggade upp efter att ha sovit bort en hel dag på grund av extrem trötthet och feber!

Fast bästa var ändå när jag togs för att vara min egen lillasyster! Det här var nog 2-3 år sedan. En bekant till mamma och hennes sambo som jag hade träffat någon månad eller månader tidigare på julafton kommer förbi hemma hos mamma för att hämta något. Jag öppnar dörren och hon inleder med att fråga "Och du är Elzas lillasyster?". Jag kunde inte hålla mig för skratt då! "Nej det är jag som ÄR Elza". Förklaringen kan väl vara att på julafton var jag uppsminkad och uppklädd. Nästa gång var jag totalt osminkad och ofixad. Men men, det är inte alla som kan passera för sin egen lillasyster? (jag har inte ens någon lillasyster, bara en storebror)

Slut på anekdoten... kanske en kjol- anekdot nästa gång? (tydligen hyser jag en stor fascination för korta kjolar, jag kallar det nog för 30 års kris... haha) En stor favorit hos vissa! Hahahahahahaha... Eller kanske inte. ;-)


//Elza

Elzas topp 5!

Veckans ämne är speedwayförare! Kom ihåg att detta är min personliga åsikt och listan är totalt ytlig och oseriös och bara på skoj. :-P


1. Rune Holta!
(nu blev ni nästan förvånade va? :O) Den norska polacken alla älskade att hata den senaste säsongen. Åkte med en skadad hand hela säsongen och ja resultatet blev därefter, men även solen har väl sina fläckar? Jag vet inte varför jag fastnat för Holta men han har nåt speciellt. Haha. Han är för söt helt enkelt! ;-)(och nej han är inte lik Sönnert! snarlik kanske men inte så lik eller?) 2012 kommer Holta- Volta köra för Indianerna i Kumla.



2. Andreas Jonsson.

Dackarnas stora stjärna, poängplockare av stora mått! Jag har tidigare av nån anledning haft lite svårt för honom, men varefter säsongen gick så började jag gradvis gilla honom lite mot min vilja. Andreas kör för Dackarna även nästa år.



3. Nicki Pedersen
Denna är nog lite otippad för de som känner mig. Som jag hatat Nicki i alla år. Och jag vet fortfarande inte om jag är nåt större fan så, men oj vilket underhållningsvärde han besitter! Dessutom har han lika hetsigt humör som mig själv, han är cool och en uppfriskande fläkt! Förra året körde han för Vargarna, Norrköping vilket han även kommer göra i år.



4. Greg Hancock
Ännu en otippad på Elzas lista. Kungen i Motala numera. Jag har haft svårt för honom (mest för att jag har väldigt svårt för Piraterna som lag, jag vet att jag borde vara patriot här men när det kommer till speedway ligger mitt hjärta närmre Dackarna och Målilla) men jag måste ändå medge att han kört jävligt bra senaste säsongen och han verkar vara en genomtrevlig och hygglig snubbe och därmed kvalificerar han sig för en fjärde plats på Elzas lista! Kör för Piraterna även nästa år.




5. Tomasz Gollob
Denna sista var lite knepig men Gollob får femteplatsen bara för hans bedrövliga engelska, den har helt enkelt ett visst underhållningsvärde. Gör han sig till eller pratar han sådär dåligt? Sedan är han en hyfsat stabil förare också. Kommer köra för Hammarby nästa år. (lägger in ett youtube-klipp här istället)


Gäsp

Elzas dag so far! 
- Vaknade som vanligt inatt för att gå upp och jobba. Vaknade av mina egna kallsvettningar. Härligt! 
- Iväg och jobba.
- Hem och sova.
- Sov till klockan ett. Kollade på klockan, vände mig om och somnade om. Haha.
- Gick upp vid två, åt lunch, somnade på soffan fram till klockan tre ungefär.
- Nu är det kaffedags för första gången idag! Det behövs verkligen. ;P


Hade tänkt skriva nåt fyndigt roligt inlägg idag med, se om jag orkar med det senare ikväll. Haha. Ska masa mig in i duschen efter kaffet och sedan ta en liten promenix och få lite frisk luft. Se om det hjälper mot tröttheten. Skulle ju va kul att veta om det är nån jäkla förkylning/infektion i kroppen eller om det bara är min fibromyalgi som spökar. Har för övrigt inte ont i kroppen, men det kommer kanske. Jag vill vara pigg igen! Mäh.

Nåja lite senare ikväll kan det komma upp en "Elza topp 5!", spännande spännande. Haha. Veckans ämne blir, trots årstiden, speedwayförare! Listan är väldigt ytligt och totalt oseriös! (och jag misstänker att många redan misstänker vem ettan är... men det låter jag vara osagt än så länge... ni kanske blir överraskade? haha)

Ciao!

//Elza

Suck!

Borde kanske skippat promenaden imorse. Nu har feberhelvetet stigit igen. Kommer bli svettigt att sova inatt. Aja, ska ju upp och jobba om några timmar. Får svalka av mig då. Haha. Godnatt!

Nya fräscha egobilder!

Vad kan man göra om man är trött och uttråkad? Varför inte burra upp håret lite extra och ta en massa bilder på sig själv? Precis vad Elza gjorde! Haha. Jag har alldeles för mycket fritid för tillfället om ni undrar... ;P


Börjar lite stillsamt...





Det är väl ungefär såhär jag känner mig idag... haha...





Och avslutar med en hyfsat normal bild... (för att va Elza då... :P)





Nej nu blir det nog en tur till affären! Åh vilket spännande liv jag lever ändå! Haha


//Elza


Usch...

...galet trött idag också. Eller det kanske beror på den där tuppluren mitt på dan? Haha. :P En kopp kaffe till kanske hjälper? *intresseklubben antecknar*

Labrīt!




God morgon! Efter jobbrundan och sedan en rask extra promenix (jag var pigg vad mer kan jag säga? bäst att passa på då... haha) efter jobbet så är jag nu hemma i hemmets lugna vrå och dricker en kopp kaffe å läser tidningen. Men nu börjar jag känna mig smått sömnig så det är väl dags för några timmars välförtjänt sömn till. På återseende!


//Elza


Piggelin-Elza!

Noterade att jag faktiskt hade lagt upp den andra bilden förut så det får väl bli en bild till idag då? Haha. Sen har jag piggnat till betydligt efter nu 3 koppar kaffe och panodil (mot febern). Hur ska jag kunna sova inatt? :O




//Elza


2 koppar kaffe senare...

...är jag ganska pigg ärligt talat. Lär ju bli lätt att somna inatt efter många timmars sömn under dan och så här mycket kaffe. Nåja jag får väl bita tag i nån av böckerna jag fick av pappa. Jag läste ju ut Maria Nikolajevas "Om hur: jag växte upp under diktaturen". En bok jag rekommenderar starkt! Riktigt intressant! Bjuder på både tänkvärdheter och skratt!



Så nu är det väl bara att fördjupa sig i dessa kejserliga högheters liv då...


Katarina den stora...



eller kanske....



...Peter den store?


Jag som inte läst klart boken om den sista tsaritsan, som jag lånade av pappa innan jul. Jag förstår inte att jag inte kan välja en bok och läsa ut den först. Nej jag måste alltid ha minst 3 böcker på gång samtidigt, gärna fler... Jaja, vi får väl se vad det blir. Eller om jag är lat och glor på serier istället.
Sista kejsarinnan av Ryssland som var gift med...




Nikolaj II (det är väl ganska uppenbar fakta för mig, men jag får väl förutsätta att det finns folk som är okunniga om detta... :P)


Och ja, jag hyser ett visst intresse för Ryssland och dess historia. :-)
//Elza

Trött dag

Go kväll!

Jaha, så har man sovit bort en hel söndag i princip. Jag slumrade till vid kl 10, vaknade till vid 12 och tänkte gå upp men så somnade jag om och sov till klockan 3. Haha. Aja, men sen masade jag mig ju faktiskt upp. Nån måtta får det va på dekadensen även om man är halvsjuk. *skratt* Nu har jag ätit, glott lite på teve men eftersom ögonen började kännas lite tunga är det dags för kaffe nu. Sen en dusch tror jag, har ju svettats en aning idag. Kanske ett avsnitt av Sons of Anarchy senare ikväll? Har sagt det förut men den serien blir bara bättre för varje avsnitt! Och det dröjer inte länge innan man börjar heja på "the bad guys", som kanske inte är så onda ändå. Nåväl, kolla själva!




Charlie Hunnam som Jax Teller i Sons of Anarchy, här snackar vi ögongodis! ;-)


Egobild!

Nån egobild som ni inte har sett ska jag väl lyckas leta fram ändå! Och om ni redan sett den så ber jag om ursäkt. *skratt* Denna är från min födelsedag. :-)




Lite gnäll och lite nostalgi!

Vad ska jag med en blogg till om jag inte får gnälla lite? Haha. Vaknade nu tidigt på söndagsmorgonen med ont i huvudet, öm hals och kallsvettningar. En dubbeltreo senare sitter jag här framför datorn. Lär inte somna om nu ändå. Treon verkar hjälpa mot huvudvärken åtminstone.

Igår blev det en tur till Vetlanda, och hemväg genom Holsbybrunn, där jag spenderade 2 år av mitt liv på Ädelfors Folkhögskola. (2003- 2005) Jag blev nästan lite besviken, jag hade hoppats på nån slags nostalgikänsli men det närmsta jag kom var när jag såg backen jag knallade uppför till skolan varje morgon. Annars inte så mycket. Jag antar att nostalgins skimmer har lagt sig något efter sådär 8 år? *s*

Nu var Holsby bara en ganska trist liten håla ärligt talat. Aja, alla växer vi väl upp antar jag? Nåja fick några riktigt bra vänner i alla fall! Även om jag själv är lite förvånad över vilka det är jag fortfarande har kontakt med, och mest kontakt med. Det hade jag inte trott för 6 år sedan! (eller nu är det väl snart 7 år sen vi slutade där?) Nåja Ädelförs är ett helt annat inlägg. Blev lite smått nostalgisk nu bara. Kan vara febertoppen och kallsvettningarna som gör det. Haha.




Elza anno hösten 2003, första vecka på Ädelfors om jag inte missminner mig.



Elza i januari 2005, tänka sig 7 år sedan! Hujeda mig vad tiden går!


Så bra, jag hittade två relativt städade bilder på mig själv från den tiden, det var inte illa. *skratt*


Nu ska jag kallsvettas klart.... ;-)


God morgon!

//Elza

Morgonpigg!




Idag så går nog skam på torra land. Eftersom jag häromnatten fick 12 timmars härlig sömn (plus en tupplur framåt kvällen till... *s*) och inatt ändå hann sova 5-6 timmar innan så är jag faktiskt pigg idag! Woha! Inte illa. Så jag är vaken och pimplar kaffe!

God morgon!


//Elza


God kväll! :-)

Nu har jag i och för sig inte värst mycket att förtälja så här på kvällskvisten. Har varit en lugn dag, kollat lite film och Sons of Anarchy (som bara blir bättre och bättre!). Hmmm.. japp så spännande har min dag varit! Nu åter till slösurfandets värld.

Ciao!

//Elza

Bildkavalkad! (igen? haha)

Har haft lite datorstrul så i brist på inlägg och att jag nu efter två glas vin inte orkar skriva nåt väldigt intelligent så blir det en ego-kavalkad av Elza-bilder! *skratt*















//Elza


Gott nytt år! :-)




Jag hade en himla trevlig nyårsafton hemma hos Lina och Micke igår! Vi var ett gäng som åt gott och umgicks. Väldigt trevligt! :-) Nu börjar jag väl må lite som en människa igen, men bara lite. Haha. Två bakfyllor på en vecka är lite i mastigaste laget. Känns lite fjortis sådär. Men kul hade jag!

//Elza



Gott nytt år allesammans!

Nu ska jag lägga mig på soffan och vårda mitt bultande huvud. Haha.

RSS 2.0