Klänningsdilemma! Haha

Nu råkade det ju bli så att det fick följa med en klänning hem igår också. Och nu har jag seriöst lite svårt att välja! Den andra klänningen känns lite mer som jag men bara för det skulle det va kul att ha den första, eftersom den "inte är jag". Hittills har jag fått en röst på första och en på andra. Nån mer som vill lägga sin röst? Haha.

Klänning 1!



Klänning 2!




Uppskattning!

Det är dagar som denna som jag gillar mitt jobb när jag får uppskattning av en (vad jag antar nöjd) prenumerant! :-) Lite choklad är aldrig fel! Nu ska jag väl läsa tidningen, dricka kaffe, sova och sen vid lunch ska jag ner på stan och träffa Ellie. Så det är väl bäst att få några fler timmars sömn innan dess.



Nyårsafton imorrn! Så här såg jag tydligen ut förra nyåret. (tack Facebook för att du sparar allt... haha... dessutom hur i tusan kan jag ha 62 fotoalbum på fejan? Jag måste va halvtokig... ;P Eller kanske snarare Facebook beroende sen 2007. *s*)


Torsdag!

I brist på fantasi gällande rubrikvalet får detta funka. Jag vill väl inte påstå att jag åstadkommit sådär otroligt mycket idag. Haha. Men var nere och kollade lite och kom istället för ett par byxor hem med en klänning, till nyår är det tänkt. Nåväl, bättre än ingenting? Haha. Annars vet i fan alltså, haha. Det har varit en lugn dag. Imorrn ska jag ner på stan igen, men med Camilla. Se om det blir en fika med Ellie! Och på lördag är det nyår! Jag älskar den dan för att då får man verkligen klä upp sig till tänderna utan att folk kollar konstigt på en! Kan inte bli bättre! :-)

Här är i alla klänningen jag införskaffade. Tämligen diskret för att vara Elza. Tills man ser ryggen... ;-) Okej inte världens bästa bild men det bästa jag kunde åstadkomma i provhytten. :-)




//Elzaa


Hurra för Elza!

För idag fyller Elza år! :-) Jag har varit lite frånvarande från bloggen då jag haft lite datorstrul. Men nu är jag på banan igen! Födelsedagen har firats i mammas sällskap i Norrköping. Väldigt trevligt har jag haft det! Till råga på allt fick jag ju visa leg när jag skulle köpa snus idag, haha. Det var lite kul faktiskt! ;P Jag är lite trött nu så jag återkommer imorrn med uppdatering från de senaste dagarna. Slänger in två bilder på mig själv från idag. En lite suddig och en lite mindre suddig. :-)





Usch :S

Haha. Hade skitkul igår kväll! Men är fortfarande nog en smula onykter. Så jag orkar inte ens ha ågren för de pinsamma sms jag misstänker att jag skickade vid fyra inatt när jag kom hem. ;P Uppdatering kommer under dan! Nu måste jag hoppa in i duschen, ska åka till mamma om sådär 1½ timme. Hujeda mig. Kalkonmiddag här kommer jag!

Färdigfixad inför kvällen!


Hemma hos pappa

Nu är jag hemma hos pappa en kort sväng för att hämta lite krafs jag glömde/inte orkade ta med igår kväll. Men snart bär det nog av hemåt. Hann med en kopp kaffe till här med. Så nu är jag uppe i rätt koffeinmängd i blodet för denna tid på dan. Hem och duscha och fixa till mig sen då! Lyssna på lite bra musik och kanske passa på att dricka nåt glas vin (ja, jag klarar av att bara dricka ett glas vin! Vissa andra verkar tro motsatsen... haha) med innan det är dags för utgång!
Over and out
//Elza

Ikväll!

Ikväll blir det lite middag ute, och sen lite fest på det! Haha. Jag hade nog tänkt mig "den lilla svarta" ikväll. Då jag igår insåg att min nya silvriga sak har en tendens att vandra uppåt efter några steg. Lagom kul att behöva gå och dra i kjolen hela kvällen. Jag ser fram emot kvällen! :-)





Klänningen!


God morgon mina kamrater!



Kaffe är min bästa vän när jag precis vaknat, utan kaffe= ingen idé att prata med Elza. Haha.  Mitt morgonhumör har visst mycket övrigt att önska. Passande kopp då? ;-)



Nu har även Elza vaknat till liv denna juldagsmorgon. Sanningen å säga så låg jag och läste till halv tre imorse. Jag köpte boken "Elsas mode" häromdagen och jag kunde inte släppa den! Tänkt se om jag kan hitta andra boken på typ pressbyrån eller nåt. Nu vill jag ju veta hur det går för Elsa och Hugo! Sen måste jag ta en sväng till pappa och hämta mitt armband och ringar där. Vill gärna ha dem ikväll, känner mig lite "naked, bare and exposed" utan dem. För att citera Maria Montezami. Haha.



Här är bokskörden jag fick av pappa! Som ni kanske ser är det väl lite tyngre litteratur än Elsas mode, men va fan, jag gillar att variera mig! Mitt "guilty pleasure" är chic-lit böcker i alla dess former. Speciellt gillar jag de brittiska och irländska chic-lit böckerna. Känns som om jag lärt känna London och Dublin bara genom böckerna. Men nu ska det bli kul att lära känna Peter den Store lite bättre! :-) Haha. Omväxling förnöjer!



Men först ska jag avnjuta min kopp kaffe och samtidigt lyssna på musik i de här suveräna lurarna som även de var en julklapp. Lila dessutom! Nån känner mig väl. ;-P Det blir svårt att inte använda de här när jag jobbar då ljudet är fantastiskt bra! Vill inte nöta på sladden för mycket. Elza avverkar ju rätt många hörlurar per år.

GOD MORGON!

//Elza


Oj oj oj... Colin Firth!

Slog en bläng på Bridget Jones diary nu ikväll bara för Colin Firths skull.. och ja han går ju inte av för hackor! Men min stora favorit är ju Stolthet och Fördom som jag numera kan alla repliker i. Mr Darcy, oj oj oj. Eller vad säger du Milliz?



Och som Mr Darcy! ;-)





Nej nu är det väl dags att lägga sig, är ju en dag imorrn också! Och om jag får sova kanske jag är något mindre "kvinnligt dramatisk" imorrn... haha. Skulle snarare säga att det är Elzas dåliga tålamod och det berömda "Johanssonska humöret" (som mamma kallar det) som spelade in. Vad kan jag säga, jag är expert på att överdramatisera, överanalysera och tänker inte innan jag öppnar munnen alltid. Så blir det som det blir också. *skratt* Men det är ju det som är så charmigt med mig! Jobbig, gnällig och en dramaqueen! Haha.
 
Jaja, skit samma. Sova, nu! :-)

Godnatt!
//Elza

Myskläder på!

Så nu har jag tagit mig hem från pappa efter en trevlig dag med god mat och väldigt trevligt sällskap. Några julklappar fick jag också. Mest böcker så det blir mycket läsning framöver. Nog för att boken om Peter den Store såg lite mastig ut, haha, men den verkar intressant! Nu har jag slitit av mig de något obekväma festkläderna (jävla klänning som åker upp en decimeter så fort man tar ett kliv, imorrn kväll blir det svarta klänningen helt klart!) och sitter under en filt och kollar på Sällskapsresan och tar mig en liten whiskypinne. Lagom avslutning på dan! Imorrn kväll blir det trerätters juldagsmiddag och sen lite party! På måndag ska jag till mamma på kalkonmiddag. Så än är inte julen slut! Dessutom fyller jag ju om fyra dagar! *weeeeeeeeee*

Over and out.

//Elza

Lite kent såhär på julafton :-)

"...Hur kan du vara så säker på ditt svar
Hur kan du vara så iskall ren och klar
när det finns platser i Vintergatan kvar
som vi aldrig får se..."


Från: kent - Elever - B-sidor 95-00


Julaftonens ego-Elza!


God Jul allesammans! :-))













Trevlig julaftonsmorgon! :-)




Det är alltid så kul att jobba på julafton, för då kan det hända att det hänger en liten julklapp till tidningsbudet! :-) Så även i år. Bara 2 st men jag är väldigt tacksam ändå! Två prenumeranter som uppskattar jobbet jag gör. Den ena fick jag present av förra året, en strut med lite blandat godis bland annat en galet god hemmagjord kola! Den andra presenten var ett litet ljus, himla fint! Jag blir nästan lite rörd. Haha.

Andra bonusen idag var att jag fick 12 (!) tialotter av jobbet, en bouns för att jag varit reklamationsfri! Tror det är 2 lotter för noll reklamationer och 1 lott för en reklamation. Jag såg att jag under året som gått haft sammanlagt 12 reklamationer. Det senaste halvåret har jag i princip haft noll varje månad, så det var nån gång där i början av året som jag drog ner min fina statistik.

Snart är det kanske dags att hoppa in i duschen, för jag lär ju inte kunna somna om nu ändå. Jag är för uppe i varv ärligt talat. Det är ju julafton! :-D Haha. Jag har alltid älskat julen!


//Elza


Det där gick ju vägen...

Alla julklappar för i år är inhandlade! Och en julklapp till mig "uthämtad". Fick ju ett presentkort på webhallen så numera är jag en väldigt entusiastisk ägare till ett par hörlurar AKG K518 i lila. Helt suveräna hörlurar! Jag känner mig nästan frestad att använda dessa när jag jobbar. De stänger ute ljud och ljudet är skitbra! Det slank även med en klänning från Gina Tricot. Jag vet mamma, jag äger redan femtielva snyggklänningar, men en till skadar väl inte? *skratt* Den ropade på mig, vad mer kan jag säga? ;p Nu blir det svårt val till juldan när jag ska ut. Vad fan ska jag ha på mig?









//Elza

Måste bara... gud vad sött!




Och nu ska Elza hoppa in i duschen och sluta förhalandet.... haha. Den late får inte brått förrän kvällen som min far brukar säga om mig. ;P


Min absoluta favoritskiva under julen!


Magnus Carlsson, the man, the one and only. ;-) Of course!! En ny jul, jag kan lyssna om och om igen utan att bli trött på denna skiva. Nu är det kanske dags för Elza att sluta dröna framför datorn, kaffet är uppdrucket så jag antar att det är duschen som gäller nu. Så jag tar mig ner på stan innan stängningsdags... haha...




//Elza


Dan för dopparedan!

 



"Nu är det jul här i vårt hus...."

Och Elzas schema är nog rätt fullt. Det ska handlas de sista julklapparna, andra smågrejer till mig själv, ta en sväng på systemet, sen hem och slå in paket, fixa naglarna, tona håret och säkert fler grejer jag glömt bort just nu. Men just nu njuter jag bara av en lugn stund efter lunchen med en kopp kaffe. Än behöver jag inte stressa! Allt brukar lösa sig i slutändan så jag känner mig faktiskt inte stressad för fem öre.  Imorrn blir det hem till pappa och Irina och fira jul. Ser verkligen fram emot Irinas berömda rödbetssallad med valnötter! :-)


Ciao!


//Elza

 


Behöver jag säga?

EGO-tajm!

Idag var Elza lite trött så bilden är därefter... haha.. :P




Börjar faktiskt kännas smått idiotiskt att stå framför spegeln varje dag och ta dessa bilder. Haha. För det är ju sällan det blir bra på första försöket heller. Men men, har man alldeles för mycket fritid så kan det ju va kul ändå... eller nåt. ;-)


//Elza


Julstök


Janssons frestelse på gång...






Och så in i ugnen!



Köttbullar...





Klart!


Och alla fingrar sitter där dem ska, inga brännmärken heller. Haha.

//Elza


Mot Sherwoodskogen!

Eller snarare till pappa. Haha. Pappa har delegerat köttbullestekning och tillagning av Jansson frestelse till Elza. Så får vi se hur glad jag är i eftermiddag. För jag brukar ju aldrig tappa humöret när jag ska göra köttbullar... haha. Har ett vagt minne av en jul för några år sedan (Elza var kanske 25) och jag fick inte igång matberedaren när jag skulle göra köttbullesmeten.

Tur att ingen annan var hemma då för vad jag gormade, härjade, skrek och tjöt! Haha. En syn för gudarna! Elza är så lugn och jämn i humöret! :D Men jag satte mig ner en stund, lugnade ner mig och sen gick det bättre. Jag tappar humöret väldigt fort, men lugnar oftast ner mig ganska fort också... :-) Dock är väl detta scenario inget ovanligt... städning, flyttpacka, bakning... ;-)

Aja, dags att dra!

//Elza


Elza, Elza, Elza....... (jag, jag, jag... haha)




Nya sockar!

Så nu har jag varit hos mormor, ätit gott, träffat lite släkt och umgåtts. Och fått lite julklappar av mormor. Bland annat ett par fina lila hemmastickade raggsockar, det gillas stort! Finns inga bättre sockar på vintern än mormors hemmastickade sockar!



Hos mormor



Sockarna!


Sen tog jag en sväng på stan, var i behov av ett par nya hörlurar då mina blivit glappa. Undrar hur många hörlurar jag avverkar per år? Ganska många... haha. Nåväl, dessa fick följa med hem. Ljudet var väl sisådär, men det var ju döskallar på dem åtminstone... *s*




Så det var min extreeeeeeeeemt spännande eftermiddag. Nu blir det ännu mera spännande då jag måste vika lite ren tvätt. Oj vad kul man kan ha det! Haha. ;-)


//Elza


På väg!



Mormors julklapp!

När ni läser detta är jag antagligen på väg till mormor för att utbyta lite klappar och trevligt sällskap. :-) Bara 3 dagar kvar till julafton nu! Julafton är ju ändå julafton och jag ser fram emot att fira den med pappa och Irina. Alltid lika trevligt. Kanske jag får en bra bok i julklapp av pappa i år med? (nu kan jag i och för sig gissa vilken bok jag kommer få för pappa har i princip försagt sig redan... *skratt*) Jag hoppas!

Pappa och jag brukar ju köpa böcker till varandra, oftast inte helt otippat böcker som vi sen kan låna av varandra, vår boksmak är ganska lika. Inte helt oväntat handlar böckerna ofta om Ryssland/Sovjet på ett eller annat sätt. Sen kan det ju hända att jag inte får tillbaka boken pappa lånat av mig och vice versa...
- Men pappa, är inte det där min bok som står i bokhyllan där? Jag fick den i julklapp för 2 år sen.
- Jo kanske det, men var är i så fall min bok du lånade då?
- Haha, jaja, vi glömmer att jag sade nåt då... ;-)

En inte helt ovanligt förekommande konversation mellan pappa och mig. Haha.

God morgon!




En bra start på dagen efter en morgon där jag visst råkade sova 20 minuter för länge. (dum idé att stänga av klockradion och sätta om mobilalarmet då jag tydligen inte vaknade av det mobilen... haha) Yrvaken blev det snabbt på med kläderna och springa iväg till jobbet. Tur att jag har inbyggd väckarklocka i kroppen. (nåja för det mesta i alla fall... haha...)




Men jag hann lugnt! Så jag får väl unna mig de där extra 20 minutrarna. Haha. Nu har jag läst tidning, druckit kaffe och ätit en liten nynäskaka i skenet av tända ljus, så jag antar att det bara är att sova några timmar till nu!

Godnatt då!

//Elza



Som ni har väntat...

...men nu behöver ni inte vänta mera för här kommer dagens Elza-bilder! :-)))


Och ja för alla er som undrar, jag är en "ganska" (läs extremt) egenkär människa, men man måste väl få gilla sig själv eller? ;-) Vem ska annars gilla mig om jag inte gillar mig själv? Dessutom kan ni ju ta dessa bilder och inläggen med för den delen med en nypa salt. Jag gillar att överdriva och ironisera lite. ;-) Lite kul kan jag väl få ha i alla fall?

Ciao!


//Elza

Sons of Anarchy!

Ber om ursäkt för min frånvaro från bloggen idag, har befunnit mig Charming, tillsammans med Sons of Anarchy. Haha. Den serien blir bara bättre och bättre för varje avsnitt! Jag är hooked så att säga. Kolla upp den serien om ni inte sett den! Helt klar sevärd! :-)



Tuffa killar!



Nej han är ju inte så ful... haha. Inte alls. ;-)


//Elza


Okej...

..bjuder på en Elza-bild till. Haha. Känner mig generös ikväll! Plus att det kan ha blivit en glögg för mycket. Haha. :P

Elza bakar!

Så nu har jag lyckats åstadkomma enda och antagligen sista baket denna jul. Tänkte överraska pappa med nynäskakor. :P Sagt och gjort. Det gick ganska smidigt, inga större missöden.



Alla ingredienser är framme iaf....




Mördegen är klar... so far so good!




...mandelsmeten klar även den!



Nu krävs en glöggpaus innan hackandet av mandeln! (den är relativt alkoholfri.. eller inte... haha.. :P)



Mandelhackning! Alla fingrar sitter kvar, men jag lärde mig den hårda vägen att inte pilla bort de mandelbitar som fastnade på kniven med fingrarna, aj? :S



Färgning av mandel!



Påfyllning av glögg och mer glöggpaus.. viktigt att ta paus då och då!



Tips nummer 2! Använd inte fingrarna att lägga på den färgade mandeln. Karamellfärg är svårt att få bort från händerna... haha...



Elza begrundar det färdiga verket! Och snart blir det provsmakning! :-)))



Nån frivillig som vill komma hit och ta hand om min diskbänk nu? Den där jäkla förskoleklassen verkar ha varit framme medans jag bakade! Gah!


//Elza

Dagens ego!

Och idag är jag tillräckligt ego och bjussar på två bilder! Haha ;P








//Elza


5 dagar kvar till julafton!




Och än finns väl en del kvar att göra onekligen. Men inte idag. Haha. Har inte riktigt vaknat till liv än om jag ska vara ärlig. Se om jag orkar knåpa ihop nåt lite roligare inlägg av nåt slag under eftermiddagen. Aja nu blir det lunch, sen dusch och så är det väl typ kväll ute. Kanske skulle ta och dricka lite glögg ikväll? Alltid gott!

Sen vill jag gratulera min bror på födelsedagen! För idag fyller han 32 år! (vilket enligt ett snabbt överslag i huvudet innebär att jag fyller 29! Hujeda mig) Vår mor var ju så smart att hon lyckades tajma in en unge 5 dagar före jul och en 4 dagar efter... Skämt åsido mamma och grattis brorsan!



Håkan som tomte och jag som tomtenisse nån gång för måååånga år sen. :-)


Dagens ego-bild!

A trip down memory lane...




Denna gång tänker jag använda en gammal bild. Denna är väl snart 8 år gammal. Herregud, jag var blott 21 år gammal på denna bild med andra ord! Jag var inne i nån slags "jag tror att jag är indie, men hoppas ingen kommer på mig att jag egentligen inte är det". Haha.

Jag förstår fortfarande inte hur jag lyckades vara så stadig på handen när jag målade på kajalen! Men är man ung så är man. Haha. Mycket vatten under broarna sen denna bild togs, men på vissa fronter känns det ändå som att jag står och stampar på samma ställe som då. Men men, i vissa fall lär man sig väl aldrig? ;-)

//Elza


Intressanta länkar!

Här kommer två länktips, två av mina favoritsidor på nätet!
(klicka på bilderna för att komma in på sidorna)

Den första är Englishrussia:




Som namnet antyder handlar det om Ryssland. Det är en slags blogg med alla möjliga bilder (och text) från alla håll och kanter i Ryssland. Stort som smått, jag kan fastna på denna sida hur länge som helst!


Andra sidan jag ofta fastnar på är Jan Jörnmarks sida, Övergivna platser:



Som handlar om precis det titeln antyder. Övergivna platser! Men det är så mycket mer än bara bilderna. Under bilderna medföljer även en bit nutidshistoria, väldigt intressant att läsa! Det har blivit många timmar på denna sida tror jag.


Så ta gärna en titt på dessa sidor om ni tycker det låter intressant!


Over and out.
//Elza



Slappardag!

Jag har väl inte så mycket att förtälja idag. Varit en lugn dag hittills, vaknade vid nio, drack kaffe, somnade om och gick upp vid halv tolv igen. Haha. Skönt med tupplurar! Ätit lite, kollat på serier och nu känner jag mig dekadent nog att ta en tupplur till. Arbetsam dag. Blir inga avancerade blogginlägg idag med andra ord.

Ha en skön söndag!

//Elza


As usual... dagens ego-bild! Haha ;P


Hemma igen!





Nu så är jag hemma igen. Var en trevlig eftermiddag hos min bror och svägerska med god mat och tårta! Efter en liten powernap vid hemkomst så tar jag mig ett litet glas vin ihop med min nya kompanjon Fjant, som jag införskaffade i Göteborg. Det blir nog pizza och film ikväll!

Höres!

//Elza



Mot Oxelösund!

Snart bär det av mot Oxelösund för att fira brorsan! Som fyller hela 32 år om 2 dagar!



Grattis i förskott!

//Elza


Dagens ego-bild!

Varför överge ett vinnande koncept? Haha...



//Elza


Elsas värld!



Elsas värld!


Jag har nyligen upptäckt denna serie som visas på tv3play. Baserat på Sofi Fahrmans bok. Den är helt underbar! Hur Elsa gång på gång gör bort sig men ändå i slutändan lyckas. Det är skämskudde framför ansiktet nästan hela tiden, men det är lite som en olycka, det går inte att titta bort hur mycket man än vill. Haha. Väldigt underhållande! Sedan är väl Joakim Nätterqvist som spelar Hugo inte helt ful heller. ;-) Sedan får jag ju säga att huvudpersonen har ett väldigt fint namn också. Men det är bara en parantes.

Kolla in denna serie om ni vill ha ett gott skratt!

//Elza


Jag erkänner... jag är nyfiken av mig!



Elza- nyfiken?

Jag erkänner för er som mot all förmodan inte visste det. Jag är extremt nyfiken av mig! Jag älskar google som kan ta reda på saker och hitta bilder på folk man inte träfffat på år och dag. Visst säger ni nu, det är ju bara naturligt att vara nyfiken, eller hur? Jag tror i och för sig att jag ibland kan ta nyfikenheten till en ny nivå.

Gamla klasskompisar, lärare, dejter, ragg, ingen går fri när Elza är uttråkad och googlar runt på nätet. Jag gillar att kolla när folk fyller, deras andranamn, var de bor, intressen med mera. Bäst gillar jag folk med ovanliga namn, förnamn fast allra helst efternamn. Annars kan det alltid vara bra att veta något mer om personen, t.ex intressen eller jobb. Jag har till och med lyckats hitta en bekants flashbackanvändare, inte för att det stod något direkt smaskigt.

Jag är inte ute efter att hitta någon skit på folk som jag kan använda emot dem, nej jag är bara nyfiken av mig. Och när jag ändå är igång får jag erkänna, ja det händer att jag kikar i folks badrumsskåp. Även det är bara ren nyfikenhet och jag brukar inte lägga stor vikt till vad jag ser där.

Jag börjar anar att folk redan vet detta om mig. Ett exempel, nämnde häromveckan i ett sms till en kompis att jag åkt igenom hans "by" (eller tja byhåla kanske är mer korrekt ord... haha... för att va liite elak som han alltid är). Fick till svar nåt i stil med "jaha, då åkte du förbi där jag bor, var du och kikade i mitt brevinkast? Haha.". Jag skrev snabbt tillbaka att "hur ska jag kunna göra det när jag inte vet var du bor? Antar du att jag kollat upp var du bor?". Det gjorde han tydligen

Så här i efterhand erkänner jag, ja det var en vit lögn! Jag visste att vi åkte förbi där du bor, för det har jag kollat upp nån gång när jag varit lite uttråkad och suttit framför datorn.  Haha. Så nu är sanningen ute!

Jag är nyfiken och detta är min last jag får leva med. Har du något att erkänna?

//Elza

Goddagens herrskapet!



Joe Mangianello - bara för att... ;-) (alternativt "I wanna do really bad things with you..." hahaha)
 

Ibland kan det vara en god idé att sätta ett alarm  om man inte vill sova borta hela dan efter jobbet. Haha. Vaknade för tio minuter sen och förväntade mig att klockan var högst 11, men snart 13! Gah. Inte för att jag har några större planer för dan men måste masa mig ner på stan för att byta en tröja.

Nu blir det kaffe, dusch, påklädning och sen fara ner på stan. Kan kanske passa på att titta lite på julklappar också. :P Jag är lite av en sistaminuten- shoppare av julklappar. Det har funkat förut i alla år, så varför bryta ett vinnande koncept?

Sen en fin bild som har absolut ingenting att göra med texten, bara för att denna lilla Nisse är så förbaskat snygg! Och då menar jag faktiskt ansiktet. Ni får googla på Joe Mangianello (vars efternamn jag aldrig lär mig stava) så får ni se hur han ser ut i bar överkropp. ;P  Han fyller tydligen år samma dag som mig med, trevligt trevligt!

För er som har missat det spelar Joe Alcide (som är "varulv") i True blood. Och han gör ett förbaskat bra jobb också! Alcide i serien ser ut ungefär som jag föreställt mig när jag läst böckerna. Samma sak med Eric faktiskt (minus att Eric i böckerna har väldigt långt hår). Sookie däremot, nja, om jag tolkar böcker rätt så är Sookie nästan på gränsen till mullig (kurvig), stor byst, blont hår och blå ögon. Fast jag tycker Anna Paquin gör ett bra jobb som Sookie, så jag har överseende med vissa fel på utseendefronten. Nåja nu kom jag väääääääldigt långt från ämnet. Haha.

Nåja analyser av True blood på teve vs Southern Vampire Stories- böckerna får nog bli ett senare inlägg. Känns som det kan bli utdraget detta.

Väl bekomme!

//Elza




God morgon!

Har väl egentligen inte så mycket att tillföra så här på morgonkvisten. Nu blir det strax frukost, tidning och sedan sova en sväng till. Är trött som jag vet inte vad. Men frukost måste ändå hinnas med innan jag sover. Nu är det bara 8 dagar kvar till julafton och 12 dagar kvar till min födelsedag (*weeeeeeee*). Undra var hösten tog vägen? Jag tycker nyss jag hade semester och spenderade en underbar varm och solig vecka i Kaunas och Riga. Men men, det blir väl sommar även nästa år. Kan jag hoppas. :-)


Några bilder för att drömma mig tillbaka...

Kaunas! (Litauen)

 

 

 

Riga och Jurmala!

 

 

Mindre kul då när det kom världens jäkla regnskur medan jag befann mig i Jurmala... så här såg det ut efter regnskuren... Haha.



Det var nånstans innan detta regnet föll som Dima Bilan knallade förbi restaurangen där jag satt i Jurmala. Rysk kändisspotting! Om ni inte vet vem han är, googla! (vann Eurovision 2008) Det var ju New Wave i Jurmala och han skulle uppträda på kvällen. Lite oviktigt vetande sådär. Aja.

Nu ska Elza äta och sen sova. Godnatt ;-P

//Elza








Dagens ego-bild!


Nähä

Kanske dags att ta tag i denna dag innan den tar slut? Blir nog en sväng till affären nu, om inte annat för att införskaffa snus. :P För att citera Pippi "utan snus försmäktar vi på denna ö". Over and out.
//Elza

Gamla dikter!

Loggade för ovanlighetens skull in på Sockerdricka och hittade dess gamla dikter. Snacka om att jag direkt färdas sådär 6-7 år tillbaka i tiden! Nostalgi! Känner nästan för att lyssna på lite Marit Bergman och Lifehouse nu samtidigt som jag pimplar en massa kaffe. Så är nostalgikänslan total. Haha.

----------------------------------

Motsägelsefull
förtrollning som trollbinder
försvinner med tid
bland stjärnorna i natten
Magin är borta
låt mig ha min illusion

----------------------------------

Darrig och skakig
kroppen är helt uttorkad
huvudet dunkar
Min själ har blivit sömnig
sov för evigt Törnrosa

----------------------------------

Tårarna rinner
smärtan känns in i märgen
det är inte lätt
Att ha en kniv i hjärtat
saknaden är mitt spöke

----------------------------------

Min själ är sprucken
den gick mitt itu igår
du gick rakt förbi
Med undanglidande blick
Det svider i min själ nu

----------------------------------

Förändringen känns
allting är annorlunda
ingenting är nytt
Jag har en smärta i själen
sagan som aldrig blir all

----------------------------------

Antar att ni ser temat på dikterna? Haha. Okej de är väl lite halvt deprimerande och högtravande, men vad jag minns skrevs de som en skoluppgift (på Ädelfors) i ett enormt bakfullt skick. Och då är man inte direkt på topp. ;P Men jag tycker ändå de är ganska fina på sitt sätt. :-)

Nähä om jag skulle ta och göra någon nytta idag, en dusch och promenad kanske?


//Elza


Bok och filmtips!





En dag (One day på engelska)

Emma och Dexter spenderar en natt tillsammans dagen efter examen och sedan får man följa deras vänskap samma datum (15 juli) de efterföljande 20 åren. Boken i korthet. Boken fångade mig när jag väl började läsa den och snabbläsare som jag är var den inte så många timmar senare urläst. Bara swischade förbi tiden. Filmen var också sevärd, de hade faktiskt lyckats att hålla sig relativt trogen till boken.  Till Camilla, du måste låna denna bok av mig! :-)

Så köp nu boken (finns på pocket) och SE filmen! Ni kommer inte ångra er! Oj blev många utropstecken i detta inlägg. (note to myself, sluta missbruka utropstecken! haha)

//Elza


God morgon!



Såhär såg det ut på Fogdegatan imorse när jag jobbade. Nåja kanske inte världens bästa bild... haha. Men nu är det i alla fall jullov. Eller jullov och jullov, måste ju ändå jobba. Men snart är det jul, och sen är det ju en ganska viktig dag ca 4 dagar efter julafton. Haha. (en ledtråd "hurra hurra hurra") Så ingen glömmer.

Nej nu kaffe, macka och lite Corren läsning sen sova några timmar till!
Godnatt eller God Morgon, välj själva. :-)


Bildkavalkad... :P

För att fortsätta lite i egoandan lägger jag väl upp lite bilder på mig som är tagna under hösten. Elza uttråkad? Nejdå... haha. Bara lite. I brist på bättre sysselsättning.


  

 

 


 

 

 





Bloglovin!

Följ min blogg med Bloglovin

Göteborg i helgen!

Göteborgsresan i helgen i bilder!


Hotellrummet!




Vår ack så fina utsikt från hotellrummet, man måste bara älska den eller hur?




Elza och Tess!




Och så några ego-bilder på mig själv! (som jag är alldeles för duktig på att ta i mängder och plågar både Facebook och mina vänner med via mms)








Söndagen!

Tomtens stol är gjord av papp!




En kaffe på centralstationen... (Tess)



Elza är smått uttråkad i väntan på tåget...




I ärlighetens namn blev det faktiskt inte så många bilder tagna under helgen. Ni får hålla till godo med dessa!


Trubie!

Som ni ser blev bloggen nu lite True blood inspirerad. För folk som känner mig kommer detta nog inte som en överraskning. Jag är ett stort True blood fan och om än ännu större fan av böckerna serien väldigt löst baseras på, böckerna om Sookie Stackhouse av Charlaine Harris. Längtar efter nästa bok som kommer i maj nästa år, och för att inte tala om säsong 5 av True blood som startar i juni nästa år!

Kan förklara min adress också, för er som inte vet det betyder "meitene" flicka på lettiska. Ett av de finaste orden jag kan på lettiska. Jag kan inte prata lettiska men tycker det är ett väldigt vackert språk! Nåväl detta får väl avsluta detta inlägg. Dyker säkert upp fler inlägg under dagen. Kan bli lite mycket såhär i början och sedan lite mindre framöver. Måste ju även berätta om Tess och min helg i Göteborg!

//Elza 

Nystart!

Det var ett tag sedan sist! Den förra bloggen höll jag ju igång i flera år innan jag i höstas lade ner den. Jag lessnade helt enkelt. Nu rycker det dock i bloggartarmen igen, eftersom jag älskar att skriva och lägga upp bilder, både på mig själv och andra konstiga eller vanliga saker! 

Mycket på den här bloggen kommer nog kunna sorteras under kategorin "intresseklubben antecknar" men eftersom ni själva väljer att gå in och läsa här så är det inte mitt problem. Ska försöka fixa en ny header här uppe såsmåningom, när jag väljer att ta tag i det. 

På återseende!

//Elza

RSS 2.0