Vinterkyla

 
 
Nu börjar jag ärligt talat bli lite less på vintern. Vet inte om jag har blivit känsligare nu när jag blivit äldre men jag bor praktiskt taget i ett par långkalsonger och tjocka sockor nuförtiden. Går inte ut utan att ha det inunder. Annars fryser jag som en tok! Nästa vecka verkar det bli plusgrader, jag ser fram emot det! 
 
Nu blir det dusch och sen en tur på stan... blir nog en tur till systemet och sedan inhandla lite tacogrejer. ;-) Det är ju fredag! Haha,
 
Bjuder på en bild från sommaren 2013, från Skulte i Lettland, här snackar vi fin nästan öde strand! (att det sedan fanns en jäkla massa flygfän som jagade mig "like there was no tomorrow" och orsakade stora och små bett över hela kroppen, det är en annan historia... ;-P) 
 
Just det hängde en liten julklapp på min dörr när jag kom hem igår kväll, det var från Marta, den spanska tjejen (utbytesstudent) som bor i lägenheten. Öppnade paktet och inuti fanns denna fina ring! :-) 
 
 
 

Vinter!

 
 

Elzas högtflygande planer del 2

Jag vet att det är ett halvår kvar till min semester men jag måste ju få drömma mig bort lite i detta januarimörker. Så sommarens planer börjar redan ta form! Jag har lite av en ungefärlig research när jag ska resa till en ny stad (och kanske nytt land).
 
1. Kolla upp hur jag ska ta mig dit, går det flyg? Hur är hotell-tillgången? Kan jag på ett smidigt sätt ta mig vidare till resmål nummer 2? Hur tar jag mig från flygplatsen in till stan, finns det transferbussar eller är det billigare/smidigare med taxi? 
 
2. Ett bra sätt att få en ungef'ärlig uppfattning om staden är sidan inyourpocket. I alla fall för de resmål jag brukar åka till. Då kan man få en uppfattning om landet och stadens historia, lite allmän fakta om bussar, tåg, taxi, flyg osv. Det går även att få lite hjälp i hotell-djungeln, sevärdheter (finns det ens några?). 
 
3. Så nu har jag fått en hyfsad uppfattning om staden i fråga. Nu börjar jag rekognisera kartan, vilka avstånd pratar vi om att promenera i stan (jag är ett stort fan av att promenera istället för att begagna mig av lokaltrafiken), var är smartast att bo? I mitt fall, då jag oftast åker buss mot vidare resmål brukar jag se till att hamna på hyfsat avstånd från centrala delarna OCH hyfsat nära busstationen. Gångavstånd in till sevärdheterna och om inte gångavstånd men lagom taxiavstånd till busstationen. 
 
4. När alla bitar börjar falla på plats börjar jag läsa lite mer ingående om staden/landet för att ha hyfsad koll när jag väl kommer dit. Sedan är det bara att boka, tuta och köra!
 
Sedan är jag lite av en vanemänniska så om jag senare återkommer till samma ställe brukar jag bo på samma hotell och äta på samma restauranger. Varför ändra ett vinnande koncept? ;-)
 
Sedan kan ju situationer uppstå som man inte räknat med. Att jag borde kollat upp att mitt hotell i Ventspils låg 4 km från centrala delarna. Att då dyka upp 3 timmar innan incheckning är sådär. Jag brukar annars ha tur och få checka in tidigare, men inte denna gång. Det var bara att lämpa av väskorna och ge sig ut på upptäcktsfärd. Lyckades utan karta att leta mig in till stan. Men det var dags att ta sig tillbaka till hotellet tog jag en taxi. Att promenera i fuktig 27-gradig värme var inte smartaste draget.
 
Sedan fanns det ingen hiss på hotellet så jag fick kånka min tunga väska 3 trappor upp. Annars var de väldigt trevliga och hjälpsamma på det hotellet. Jag hade skrivit ut min konsertbiljett i fel format men efter att pappa trixat lite med den hemma i Sverige kunde jag skriva ut den i rätt format på hotellet, utan nån extra kostnad. Jäkla bra och stabilt wifi hade de också! 
 
Frukosten var helt okej även om kaffet var i blaskigaste laget för min smak. Så om ni ska åka till Ventspils och inte är så petiga med standarden (rummet var rent och fint dock) eller centralt läge kan jag rekommendera Hotel Osta (som det tydligen numera heter, när jag bodde där hette det Hotel Dzintaru... jaja...:P) 
 
Jag har definitivt bott på sämre hotell... :-P Har aldrig varit smutsigt, (än har jag inte fått med mig några vägglöss hem!) utan rent och snyggt med rena och fräscha sängkläder. Det är väl klientelet som är problemet. Såna som hyr rummen per timme. (say no more haha) Å andra sidan är jag inte så kräsen. Ett rent rum, rena sängkläder och egen dusch+toalett så är jag nöjd.
 
Nu kom jag visst lite OT här. Nåja avslutar inlägget med bilder från Ventspils! Alltid spännande att upptäcka en ny stad!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nummer två!

 
Nu har scb släppt förra årets namnlistor och tydligen hamnar numera Elsa på nummer 2! Visst att jag vet om att namnet blivit alltmer populärt de senaste åren. Det känns lite udda för när jag var liten så rynkade folk på näsan och tyckte att "Elsa kan man inte döpa små barn till, det är ju ett tantnamn!".
 
Så många gånger jag har blivit kallad Maria istället för Elsa, just pga detta. (heter Maria i andranamn) Om mitt andranamn hade hamnat på en klasslista eller hos vårdcentralen, ja då var det 95% säkert att de skulle ropa upp "Maria Gunnarsson" istället för "Elsa Gunnarsson". 
 
Annars har jag blivit kallad allt från Ebba till Lisa med zäta. För Elsa är ett sånt svårt namn att komma ihåg? Så om ni nån gång inte kommer på vad jag heter funkar även Ebba och Lisa, är så van att bli kallad det... haha.
 
Nåja det blir nog enklare för senaste generationens Elsor att växa upp, på min tid fanns det inga "namngrejer" med Elsa (som t.ex kammar, borstar, ballonger och dylikt som brukar säljas i leksaksaffärer). Det var ett stort barndomstrauma för mig. Inga kommentarer om "men det är ju ett tantnamn?". Å andra sidan är det ju inte lika unikt längre. När jag var liten kom lärare ihåg mig MÅNGA år senare bara pga mitt namn. 
 
Numera heter jag ju Elza (har bytt till det officiellt) så jag får väl känna mig lite unik ett tag till kanske?
 
 
Liten Elsa!
 
 
 

Piggelin!

Idag satte jag faktiskt klockan så jag inte skulle sova bort halva dan. Jag måste nog kolla över inställningarna på min "xtremeclock"-app för jäveln går ju inte att stänga av! :O Det är en evig kamp varje natt/morgon.
 
Den ringer, om jag nu ens fattar att det är den som ringer (och inte börjar mixtra med klockradion, har hänt att jag i ren frustration dragit ur sladden för att sen inse att det inte var den som ringde... haha) så drar jag med fingret för att stänga av det extremt höga ljudet som flödar ur den. Jag tänker "nja kanske fem minuter till", den ringer igen, jag stänger av alarmet helt (tror jag).
 
Jag knallar ut i köket för att slå på kaffebryggen och hör då hur det börjar låta nåt fruktansvärt från mitt rum. Då är jäveln igång igen! Så nu får jag ta bort alarmet varje gång jag går upp, så jag inte väcker hela huset... haha. Får nog ta en titt på inställningarna någon gång när jag inte är nyvaken. :-P
 
Och det var dagens i-landsproblem! *pling*
 
Annars är det bara lugnt. Kom på mig själv att längta efter sommar och speedway igår. Nu får tiden ticka på lite snabbare så det snart blir april. Jag vill ha elitserie, gp och den "nygamla" euroserien! Speedwayen ger mig den dramatik som mitt liv saknar just nu. Man får ta det man får. ;-)
 
Hittade denna bilden i mobilen. Här har Elza gått lös på klockradion, i ren frustration har jag först vänt upp och ner på den (för att den inte ska låta så mycket? haha) för att sen dra ur sladden. För att sen inse att det var mobilen som ringde, inte klockradion. Ja, vad ska man säga? Elza tröööööööööööött!
 
 
 
 

 
 

En dagens Elza också?

Om ni mot all förmodan glömt hur jag ser ut... ;-)
 
 
 

Veckans musiktips! (på riktigt denna gång!)

För ca 9 år sedan upptäckte jag denna helt underbara artist! Jag minns inte riktigt hur, skulle tippa på att det var något jag läste på kent.nu- forumet. Låtarna är blandade, skönt trallvänliga med texter som berättar en historia och en del lugnare mer melankoliska låtar. Har ni gissat än? Nåja lite lite att gå på kanske.
 
Artisten är Marit Bergman och den av hennes skivor som är min favorit "3.00 am Serenades". Min favoritlåt på den skivan är "This is the year", kanske inte för att det är just den bästa låten på skivan utan vad den symboliserar för mig, minnen och känslor som kommer tillbaka så fort jag hör låten. Jag har lyssnat på denna skiva om och om igen under snart tio års tid men har fortfarande inte tröttnat!
 
 
 
Så ett litet smakprov från skivan, "This is the year"...
 
 

Veckans musiktips!

Som ni har väntat! Haha. Eller kanske. Nåja nu är jag på g igen. Jag har diskuterat lite med mig själv fram och tillbaka (nackdelen med mitt "ensamma" jobb är att jag börjat prata med mig själv medan jag jobbar...haha. Det kan framkalla en och annan udda blick när jag råkar träffa på folk på morgonen... haha.. Å andra sidan pratar jag med mig själv får jag de rätta svaren åtminstone! Detta blev visst en lång parantes) 
 
Tips är kanske fel ord, det handlar väl mer om musik jag tycker är rolig, har lyssnat mycket på eller lyssnar på just nu. Alla smakpoliser undandbedes. Musik behöver inte alltid vara så seriöst och ha en djup mening. Ibland är det bara kul! Kent i all ära men jag får ju själv erkänna att det inte är någon vidare förfestmusik. Däremot funkar en trallvänlig Barbadoslåt eller en snabb Guns n'roses låt bra då. Eller varför inte Twisted Sisters "We're not gonna take it?". (när jag var liten trodde jag de sjöng "we not gonna hake it"... haha)
 
Det där med att jag gillar Barbados har orsakat en del "rabalder". Det är ju inte tillräckligt pretentiöst och jag har till och med fått utstå en hel del spott och spe för det. Av vuxna människor! Seriöst! Det är så man häpnar! Även om jag sedan ett par år tillbaka knappt lyssnar på dem längre, mer än att jag gillar att gå på någon spelning per år så försvarar jag dem fortfarande med näbbar och klor. 
 
Sedan är väl inte jag utan fördomar heller och är smått allergisk mot dessa idol/xfactor- stjärnor. Minns för några år sedan när någon idol-människa totalt slaktade en kent-låt. Min kevlarsjäl dog en smula då. (haha) Okej jag är lite av en hycklare? Haha. Men jag skulle aldrig döma en människa utefter deras musiksmak! Kanske bara undvika att diskutera just musik. ;-)
 
Okej... får nog lägga själva musiktipset i nästa inlägg istället. Detta blev visst en lång utläggning... Blir en bild på Barbados eminenta basist Peter Samuelsson här istället! Basister is da shit! Tagen av undertecknad, givetvis. ;-)
 
  
 
 

Högtflygande planer!

För att fördriva tiden (snarare prokrastinera saker som att vika tvätt och fixa disk... men men) så har planeringen inför sommarens resa börjat ta form. Funderar på ett nytt inslag, ett nytt land till och med! Det känns lite spännande. Haha. Verkar inte helt omöjligt! Nu är det väl dags att återgå till verkligheten. :-)
 
Gissa var? 
(iofs inte så svårt om man kollar vad bilderna heter... kom jag på nu *skratt*)
 
 

Huvudvärk

 
Andra dagen med huvudvärk. Jag tror det enda som hjälper nu är frisk luft, så det är väl bara att hoppa in i duschen och ge sig ut! Orkar...inte...haha...måste! Känner mig även lite koffeinstinn nu efter 2 koppar kaffe och en dubbel treo (mot huvudvärken) på det. Bäst att passa på å använda sig av den energin kanske? :-P
 
 

Veckans musiktips!

Jag tänkte börja med en ny grej, veckans musiktips! Det blir gammalt och nytt blandat. Jag är ju (ö)känd för min goda musiksmak. (kan bero på vem man frågar kanske? haha)
 
Denna vecka blir det Alina Devecerskis albumd "Maraton"! Min favoritlåt på skivan är "Krigar precis som du".
 
 
Ett smakprov...
 

Sega tisdag

 
 
Gah! Trögt idag. Men det är så det är, igår fick jag en jäkla massa gjort, idag är jag mest bara död. Dessutom med "spik i foten" (ont i en fot, fibromyalgin som jävlas med mig bara) så det blir kanske inte många knop gjorda idag. På plussidan är hostan lite bättre tror jag! (och med dem orden fick jag en skällande hostattack...haha) Hostan kommer och går helt enkelt. Jag ska väl hoppa in i duschen nu om inte annat. Kanske piggnar till lite då? Hoppas kan jag alltid göra. :P Två koppar kaffe verkar göra sin verkan nu åtminstone. Vad vore livet utan koffein? (och snus! *skratt*)
 

God kväll!

 
Så var det söndag, slutet på veckan och slutet på alla helger. Det är väl dags att komma in i vanliga gängor nu efter jul, lite normalare rutiner som inte innebär att sova till klockan två om dagarna (jag jobbar ju iofs på natten men gillar egentligen inte att sova bort dagsljuset). Imorrn kommer D hem igen och det ser jag verkligen verkligen fram emot! Måste väl bara städa av lägenheten imorrn lite först... haha. Slarvmajan har varit på gästbesök under julen. :-P
 
Godnatt!
 
//Elza

Om ni undrar...

...jo jag är smått egenkär och linslus. (trots det är jag inte alltid den självsäkraste, jag har ganska god självkänsla men självförtroendet kan ju svikta då och då) Ett arv efter min far tror jag. ;-) Haha.

Elza under året som gått!

Nu blir det ego-bilder på hög nivå! Haha. Så hur har Elza sett ut under året?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bildkavalkad från året som gått...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Give me some drama!

Smått uttråkad för tillfället. Skulle va kul om det hände nåt kul! Eller ja hände nåt överhuvudtaget. Men man kanske ska va försiktig med vad man önskar?  :-P
 
 
Lite bra musik på det också... ;-) 
 
 
h2O!
 

Året som gick...

Med kent i lurarna känner jag mig redo att summera 2012. På sätt och vis var det ett överraskningarnas år. Både i positiv och negativ bemärkelse. Har varit lite av ett märkligt år, men det är väl så med livet, det går upp och ner! :-)

 

Det har varit mycket kent i år! Först deras presskonferens, som måste klassas som mitt mest surrealistiska ögonblick i år. Jocke Berg mindre än en meter ifrån mig! Då reducerades jag till en simpel fjortis igen. Senare blev det kentkonsert i Norrpan, helt fantastisk!

 

För att fortsätta på det musikaliska spåret så fick jag ju äntligen, efter 10 års väntan äntligen se den lettiska gruppen, och ett av mina favoritband all time high, Brainstorm live! Så underbart det var! Sångaren Renars har en sådan fantastisk scenutstrålning och energi! Jocke Berg i all ära men i jämförelse med Brainstorm framstår kent som ett gäng gamla trötta gubbar. Och de är jämnåriga med Brainstorm... Haha.

 

En sak jag också lärt mig att människor kan vara konstiga och oförutsägbara! Visst att jag inte var utan skuld i just detta fallet men jag fattar fortfarande inte riktigt vad som hände. Jag har inte räknat med något svar så jag har släppt det och gått vidare. Det är dock hårt att förlora någon jag trodde var en kompis... Skit samma, inget jag kan göra åt. Lite vanlig artighet hade väl kanske inte skadat dock?

 

Till gladare saker som hänt så har jag blivit stolt faster till gullungen Elwira! :-) Sötare unge får man leta efter! Tyvärr har vi ju även en del förluster att räkna in i släkten. Min ett år äldre kusin gick bort hastigt och totalt oväntat i början av sommaren. Vid stod aldrig varandra nära, men det tog ändå ganska hårt.

 

Vet inte riktigt mer vad som ska vara med här. Detta sammanfattar ändå de händelser jag kommer minnas detta år... Kanske återkommer med mera, who knows? ;-)

 

Så får vi väl se vad 2013 bjuder på!


Nyår!

 
 
 
Håller på och författar ett längre inlägg, så tills vidare blir det lite bilder från igår. 
God fortsättning allesammans!
//Elza
 
 
 
 
 

RSS 2.0